Снимка: BGvoleeyball.com Българските лъвици ще имат възможност да спечелят титлата в

...
Снимка: BGvoleeyball.com Българските лъвици ще имат възможност да спечелят титлата в
Коментари Харесай

Страхотна България смаза отбора на Чехия и ще играе за титлата в Златната лига при жените

Снимка: BGvoleeyball.com

 

Българските " лъвици " ще имат опция да завоюват купата в Лигата за повторно след 2018 година и да се класират за Чалъндж шампионата следващата година

Женският народен тим на България надигра Чехия в ОЗК " Арена " Русе

Женският народен тим на  България  ще играе на край в Златната европейска лига, откакто надигра първенеца в предходното издание на надпреварата  Чехия  с 3:0 (25:13, 25:23, 25:19) във втория полуфинал, изигран пред цялостната с почитатели зала " ОЗК Арена " в Русе, съобщи.

Така в борбата за титлата  отбор ът ни ще срещне Хърватия, която се наложи над Испания с 3:1 гейма и ще играе втория си следващ край. Родните  волейбол истки стигнаха до финала без изгубен гейм.

Българките диктуваха ситуацията напълно в първата част, като имаха цялостен превес в детайлите. Така девойките на Иван Петков излязоха закономерно напред.

Възходящата им линия се резервира и по-късно, като поведоха стремително във втория гейм (5:0). Впоследствие обаче " лъвиците " позволиха противника да навакса и да се приближи, даже да поведе. Чехкините разстроиха посрещането ни, с помощта на началния удар и удържаха темпото. След 16-а точка играта продължи равностойно, като интригата се резервира съвсем до края. Атака на Елица Василева и ас на Емилия Димитрова сложиха завършек на разногласието и задатъкът ни се усили.

Мотивирани от загубата на втората част, чешките състезателки започнаха надъхано, само че не съумяха да се опълчват уместно. Воденият от Иван Петков продължи въодушевено и стимулирано и не разреши на съперника да направи каквото и да е. Класата на " лъвиците " бе повече от явна. В основните моменти блокадата на противника ни сътвори известни проблеми, само че затворихме дуела със постоянна преднина.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР